La petita Capella dedicada a Sant Sebastià de Santa Maria de Palautordera

Com a continuació de l’article d’ahir, que vàrem parlar de l’ermita del Remeia de Santa Maria de Palautordera, i dèiem d’una Capella de Sant Sebastià que està situada costat per costat, avui ens dedicarem a parlar d’aquesta antiga Capella.

La primera capella on es va venerar la Mare de Déu del Remei, estava dedicada a Sant Sebastià, també molt invocat en les parròquies de Catalunya com intercessor contra la pesta, a la meitat del segle XIV i inicis del XV.

La Capella és un edifici de planta rectangular amb un absis semicircular que recorda al Romànic, no ens equivoquem, no ho és.

De fet és una construcció molt senzilla, consta només de la porta d’entrada i una petita obertura o finestra vertical per l’entrada de la llum, va ser construïda amb pedra.

Segons queda per escrit, el permís diocesà per la seva edificació va ser donat pel Vicari General del Bisbat al rector i als treballadors parroquials de Santa Maria, el 12 de març de 1517 i beneïda amb tota solemnitat el 20 de gener de 1519, dia del sant patró. La capella, des dels seus orígens, porta el nom del seu titular, Sant Sebastià.

Actualment no està destinada a mitjans religiosos i adossada a una casa, s’utilitza per usos particulars.

 

 

Recull de dades, Text i Fotografies : Ramon Solé

 

Deixa un comentari