L’ermita de Sant Feliuet de Vilamilans a Sant Quirze del Vallès

En Fidel Rodríguez, col·laborador del blog , em fa arribar unes fotografies de l ‘ermita o capella de Sant Feliuet de Vilamilans de Sant Quirze del Vallès i us invito a anar a visitar…!

Sant Feliuet de Vilamilans és un petit temple, que es troba dins el municipi de Sant Quirze del Vallès, en un entorn natural molt bonic i de fàcil accés, cal que agafeu per un desviament de la carretera C-1413a, en el km 13,5, i en sentit Rubí, esta indicat.

S’hi pot anar a peu, tot passejant per un sender que travessa la Serra de Galliners, on trobareu cartells a l’allarg del seu recorregut.

Es tracta d’una ermita d’una sola nau, amb planta de creu llatina i tres absis, la qual ha viscut diverses modificacions i reformes al llarg del temps i està documentada des de l’any 986. La nau està coberta amb una volta de canó apuntada, de construcció moderna; el campanar es de doble espadanya.

El seu interior acull una ara paleocristiana de marbre amb inscripcions en llatí que permeten datar la seva construcció entre els segles IV i V. Fins a 1428 va ser una parròquia que depenia del Monestir de Sant Cugat.

S’accedeix a l’església per una porta situada al costat de migdia, adovellada i amb un extradós format per una filada de pedres.

Popularment es coneix també com Sant Feliuet de Vilamilanys. Actualment, l’ermita de Sant Feliuet de Vilamilans és de propietat particular.

 

Fotografies : Fidel Rodríguez

Recull de dades i Text  : Ramon Solé

 

2 pensaments sobre “L’ermita de Sant Feliuet de Vilamilans a Sant Quirze del Vallès

  1. Retroenllaç: Sant Quirze del Vallés i la Serra de Galliners. Referències alt-medievals. – Històries des de Bellvitge.

  2. Retroenllaç: Sant Quirze del Vallés i la Serra de Galliners. Referències alt-medievals. | Terra, aigua i racons

Deixa un comentari