Carrer dels Monjos de l’Estany (Moianès)

El carrer dels Monjos, es també anomenat popularment com a carrer Fosc, aquest tramat urbà es desenvolupa a partir del segle XV al redós del camí d’Oló.

Per tal de fer front a les despeses de reconstrucció de les dependències del monestir com a conseqüència del terratrèmol de l’any 1448,

l’abat del moment emprengué a partir de 1451 la venda de diverses possessions del monestir; dels camps de la Sagrera entorn de la capella de Santa Cecília a Bernat Perer, dels patis de la Sagrera a Joan Lleonart, i a Genescà de tot el Serrat.

Atribuint-se a aquest moment, segons la ressenya històrica de Josep Tresserra, l’inici de la construcció del carrer dels Monjos.

La seva morfologia es caracteritza per esdevenir un vial que salva un acusat desnivell al qual s’adapten les façanes de les cases i que cal pensar que també ja antigament devia estar empedrat, tal com ho està actualment.

Pavimentació que facilitaria la circulació tant d’animals i persones pel seu traçat costerut. Us recomanem fer la visita. !!!

Recull de dades Diba. i Ajuntament de l’Estany

Adaptació del Text : Ramon Solé

Fotografies: Mª Àngels Garcia – Carpintero

Un pensament sobre “Carrer dels Monjos de l’Estany (Moianès)

Deixa un comentari