Castell de Can Taió de Santa Perpètua de Mogoda

El Castell de Can Taió, està situat en el camí de can Gomis, s/nº,  de Santa Perpètua de Mogoda.

La finca sobre la qual es va construir el castell té el seu origen en el segle XVIII i tenia dues construccions, una coneguda com a can Miró sobre la qual s’edificaria el castell , i la de can Taió, la petta masia del masover que donaria el nom a la finca i a l’actual barri en el qual està integrada.

El Castell de Can Taió és un veritable capritx de Miquel Gomis va decidir construir un castell com els antics, i la seva construcció es va allargar fins a 1929.

Aquest edifici eclèctic però inhòspit, sembla ser que només tenia una cambra de bany i no tenia ni calefacció ni aigua calenta.

Durant la guerra civil va ser ocupat primer per efectius del partit independentista Estat Català que va ser desallotjat a trets pel “Batallón de la Muerte” de CNT-FAI que formava part de les milícies internacionals.

A finals de la guerra, la Generalitat va estudiar la possibilitat de crear un camp de concentració entre els seus murs.

La fi de la guerra va retornar la propietat a mans dels Gomis que van malvendre l’edifici a la “Junta Provincial de Menores”.  Amb la democràcia passà a mans de la Generalitat que té hi un centre de protecció de menors i una hípica.

 

Recull de dades : Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i Altres

Adaptació al Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari