Can Pau Vidal i La Fresquera de Sant Cugat Sesgarrigues

L’origen de Cal Pau Vidal el trobem en la Torre de Ventallols. En època més moderna, Pau, fill de Cal Vidal, va viure en aquest habitatge i fou qui li atorgà el topònim de Cal Pau Vidal. Des de l’any 2008 l’edifici és propietat de l’Ajuntament que el va reformar l’any 2010. Des de la planta baixa es pot accedir a la Fresquera de la Plaça de l’Església.

La Fresquera de Cal Pau Vidal ubicada a la zona sud de la Plaça de l’Església i està formada per una cavitat d’uns 2,95 m d’alçada i 3,12 m d’amplada, connectada a dues galeries, una en direcció sud i l’altra en direcció nord-oest. Ambdues galeries tenen les sortides enfonsades. La galeria nord-oest es troba aproximadament soterrada 7,80 m de la superfície mentre que la galeria sud arrenca de la mateixa profunditat aproximadament però va descendent fins a arribar als 3,75 m. L’alçada d’ambdues galeries oscil·la entre els 0,58 m i els 0,99 m. En la galeria nord-oest, a tocar de la cavitat principal es poden distingir dues fornícules d’uns 30 cm de profunditat i 20 cm d’alçada.

A la planta baixa de la casa Cal Pau Vidal hi ha ubicada una exposició permanent, amb l’objectiu de difondre un patrimoni ancestral, la Fresquera.

A través d’uns plafons, s’explica els seus orígens i l’evolució al llarg de la història. L’exposició va acompanyada d’imatges antigues de l’entorn immediat a Cal Pau Vidal que ens mostren un patrimoni arquitectònic avui desaparegut.

Recull de dades: Ajuntament de de Sant Cugat Sesgarrigues

Adaptació al Text : Ramon Solé

Fotografies: Mª Àngels Garcia – Carpintero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s