La Draga, el poblat neolític de Banyoles

Avui us presento dos articles

El jaciment de la Draga es troba a la vora oriental de l’estany de Banyoles i fou descobert l’any 1990, durant les obres fetes amb motiu dels Jocs Olímpics.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es v_01.jpg

El jaciment arqueològic de la Draga és un dels assentaments d’agricultors i ramaders més antics del nord-est de la península Ibèrica i un dels primers poblats neolítics lacustres d’Europa (5400-4900 aC). Pertany al període conegut com a neolític cardial, nom donat pel tipus de decoració present a la ceràmica, que era feta amb l’ajuda d’una vora de petxina dentada (cardium en llatí) quan la pasta dels atuells encara era fresca.

Un jaciment excepcional que per la seva conservació en un medi aquàtic, ha permès recuperar eines de fusta, objectes de cistelleria i de ceràmica i altres peces relacionades amb el dia a dia de la comunitat en perfecte estat. Un tret diferencial que fa d’aquest jaciment un testimoni excepcional de l’època neolítica a Catalunya.

El parc arqueològic ofereix la possibilitat de visitar algunes d’aquestes cabanes que s’han reconstruït a la bora de l’estany. En elles es realitzen tallers i activitats que reprodueixen la vida i activitats del neolític.

Per a més informació podeu accedir a l’enllaç que us adjunto :

https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Draga

El parc neolític s’obre el quart diumenge de mes i els caps de setmana (dissabte o diumenge) de juny a octubre a partir d’activitats programades amb reserva prèvia (el parc no es pot visitar lliurement). Si no s’arriba al mínim de participants, l’activitat programada s’anul·larà amb previ avís.

La Draga – Viquipèdia

Recull de dades : Generalitat de Catalunya, Museu de Banyoles i altres

Adaptació al Text : Ramon Solé Fotografies : Maria Àngels García-Carpintero Sánchez-Miguel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s