Les Fonts de l’eterna joventut en el Món…

En el cas de tindre una Font dins de la Garrotxa o en un altre lloc de Catalunya, si us diguessin que és una Font de l’eterna Joventut, aniríeu a beure-la o a banyar-vos en les seves aigües ?

No és el cas, però, molts cronistes actuals del segle XXI fan referència a possibles llocs del món en els que podria existir una Font de l’eterna joventut.

Si mireu per Internet, en podreu llegir varis d’aquests articles.

Una de les cròniques més antigues és de 1511, quan Juan Ponce de León va demanar explorar l’illa Bimini al rei espanyol, donat que els indígenes parlaven de l’existència d’unes aigües que curaven i a la vegada mantenien a la gent jove. Després d’un llarg viatge només va descobrir una terra a la que li donaria el nom de ”Florida”.

Aquesta historia o llegenda, perdura en el nostres dies en bona part de Florida, donat que són diverses les fonts de Florida que diuen ser la autèntica “Font de l’eterna Joventut”, ben cert que algunes tenen propietats minerals, tot i que d’altres ni això, un exemple es la font de Punta Gorda, amb sulfats naturals i rica en magnesi.

Podríem destacar el “Fountain of Youth National Archaeological Park”, situat a la ciutat de San Agustín en Florida, els visitants se senten atrets per la història i beuen l’aigua de la Font allí existent.

Us passo un interessant article relacionat amb la Font de l’eterna  joventut :

http://www.cervantesvirtual.com/obra-visor/la-bsqueda-de-la-fuente-de-la-juventud-en-la-florida–versiones-cronsticas-0/html/0226f7f6-82b2-11df-acc7-002185ce6064_2.html

Un dels llocs emblemàtics de Llatinoamèrica és a Mèxic,  la  Laguna de Manialtepec, un llac amb una bellesa excepcional amb unes aigües blaves i transparents, que la gent del país les té en molta consideració envers el benestar corporal i la “eterna joventut”.

A Equador hi ha la Vall de Vilcabamba, lloc espectacular i amb gran vegetació, a la ciutat de Vilcabamba, on una gran deu d’aigua brolla del “cerro Guaranga” que, segons es diu, té moltes propietats curatives i molta gent de tot el país i d’altres països hi va.

La ciutat llegendària de Cusco en Perú, també disposa d’una font considerada com d’eterna joventut.

Coincideix en tots aquest últims llocs que us he indicat, que molta gent te una vivència llarga de molt més de 100 anys, pot ser per les aigües, que són pures i medicinals, combinades  amb una alimentació natural i sana i amb un aire pur que es respira…

Un altre font està en Bahamas. Us passo l’enllaç de l’article: “La fuente de la eterna juventud está en Bahamas”, de La Vanguardia:

https://www.lavanguardia.com/ocio/viajes/20180207/44600867073/fuente-eterna-juventud-bahamas.html

A Etiòpia, que és un dels països més secs del Món, la llegenda diu que havia hagut un riu subterrani de gran cabal d’aigua que sortia a superfície, les tribus anaven a guarir-se dels mals bevent i banyant-se a les seves aigües.

A Xina, són molts els llocs amb aigua curativa i, en algun cas, considerada com a Fonts de l’eterna joventut, tot i que a vegades l’aigua està molt contaminada, produint-se problemes intestinals.

Us passo un vídeo d’una deu d’aigua en Xina, amb propietats curatives on participen uns peixos, es ben curiós :

https://www.youtube.com/watch?v=0DbXVj9t3z8

Aquí a Catalunya i com a la resta d’Europa, els primers en buscar aquestes aigües pels seus assentaments van ser els romans, que van dur a terme les construccions de les primeres “Termes” amb aigües naturals, minerals i calentes, fent autèntics paradisos aprofitant aquestes aigües, tot buscant un benestar físic i de salut.

En segles anteriors, van aparèixer el que coneixem com a “Balnearis”, pel tractament terapèutic i que afavoreix la Salut, davant de malalties concretes, gràcies a la diversitat dels components minerals de les seves aigües.

Com hem dit al principi, no tenim “Fonts de l’eterna Joventut” a Catalunya, no existeixen…!

La indústria de cosmètics actual amb els seus  laboratoris han creat productes per eliminar arrugues, la gent passa pel quiròfan per semblar més jove, però això dura poc temps i no allarga la vida.

Algun dia realment sabrem l’existència d’una Font amb aquestes propietats per a fer-nos joves i immortals…?

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

Nota : Les Fotografies no són de cap lloc indicat al text.

També podeu seguir el Blog : fonts naturals d’aigua i +

Un pensament sobre “Les Fonts de l’eterna joventut en el Món…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s