Pastisseria “La Colmena” de Barcelona

Seguin amb els establiments emblemàtics de la ciutat de Barcelona, avui és La Pastisseria “La Colmen”, situada en la Plaça de l’Àngel, 12, de Barcelona.

Us passo la seva historia :

  • Es desconeix la data exacta de la creació de la primitiva Pastisseria, que a mitjans del segle XIX, tenia el nom de Ca l’Abella.
  • En Rosendo Abella, tenia la confiteria en la antiga “bajada de la cárcel n.11” , avui, baixada de la llibreteria, establiment front l’actual emplaçament.
  • En 1868, la familia Costa va adquirir aquest negoci, passant a dir-se “La Colmena”
  • La pastisseria canviaria de propietaris i passaria a ser de Morató i Santpera en 1912 i de Chocolates J. Camps en 1921.
  • En 1927 el germans Josep i Francesc Roig Manubens es fan càrrec de regentar el negoci.
  • En l’actualitat continua sent un negoci de la Família Roig.

Cal destacar de la seva elaboració diària o de temporada, com, pal de nata o de trufa, cornets de nata o trufa, varietat de mousse, tartaletes de fruites variades, lioneses de nata, trufa o crema, braç de gitano, varietat de pastes dolces i salades, tortells, varietat de panellets, torrons i neules, i un llarg etc…

Us passo dades sobre la celebració del 150 anys de La Colmena, celebrat l’any 2018 :

https://www.pasteleria.com/noticia/201805/2973-la-colmena-150-anos-historia-pastelera-barcelona

 

Recull de dades : “La Colmena” i altres

Adaptació al Text  i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s