Seguin amb els establiments emblemàtics de la ciutat de Barcelona, avui és La Pastisseria “La Colmen”, situada en la Plaça de l’Àngel, 12, de Barcelona.
Us passo la seva historia :
- Es desconeix la data exacta de la creació de la primitiva Pastisseria, que a mitjans del segle XIX, tenia el nom de Ca l’Abella.
- En Rosendo Abella, tenia la confiteria en la antiga “bajada de la cárcel n.11” , avui, baixada de la llibreteria, establiment front l’actual emplaçament.
- En 1868, la familia Costa va adquirir aquest negoci, passant a dir-se “La Colmena”
- La pastisseria canviaria de propietaris i passaria a ser de Morató i Santpera en 1912 i de Chocolates J. Camps en 1921.
- En 1927 el germans Josep i Francesc Roig Manubens es fan càrrec de regentar el negoci.
- En l’actualitat continua sent un negoci de la Família Roig.
Cal destacar de la seva elaboració diària o de temporada, com, pal de nata o de trufa, cornets de nata o trufa, varietat de mousse, tartaletes de fruites variades, lioneses de nata, trufa o crema, braç de gitano, varietat de pastes dolces i salades, tortells, varietat de panellets, torrons i neules, i un llarg etc…
Us passo dades sobre la celebració del 150 anys de La Colmena, celebrat l’any 2018 :
https://www.pasteleria.com/noticia/201805/2973-la-colmena-150-anos-historia-pastelera-barcelona
Recull de dades : “La Colmena” i altres
Adaptació al Text i Fotografies : Ramon Solé