Mercat Municipal de Molins de Rei

La història dels Mercats de Molins de Rei s’inicia durant  l’any 1269 quan Jaume I el Conqueridor concedeix autorització a la vila per fer mercat públic de cereals cada dijous.

L’any 1890, les vendes s’efectuaven a cel obert a l’antic Mercat situat a la plaça de la creu, en aquell temps denominada Plaça Dr. Julià.  Per millorar el lloc de venda,l’1 d’abril de 1890 l’alcalde de la vila Josep Rius i Rosés, anuncia la subhasta d’obres per a la construcció d’un mercat al mateix lloc on se celebrava diàriament. Antoni Rovira fou l’arquitecte encarregat i Folch i Claramunt el constructor, en aquell moment el mercat constava de 20 parades.

A mesura que passaven els anys s’anaven fent millores a petició dels venedors, com ara un tancat de vidre, serveis i un tendal fins aleshores inexistents.

Per ho, en el pas del temps era necessari, un nou Mercat Municipal a Molins de Rei, i aquest va ser edificat el 1935 per Josep Badia i Rubí, en substitució del mercat anterior, el que estava situat a la plaça de la Creu. Va ser l’admiració de tothom, amb 85 parades obertes, aquest edifici va tornar a ser remodelat en 2007, respectant l’obra anterior.

La seva construcció és de maó vist i combinat amb pedra, a la part superior té una filera contínua de petites finestres separades per pilastres.

Les cantonades són esbiaixades, i a una d’elles es troba l’entrada principal, la porta de la qual està emmarcada per pilastres rematades per falsos capitells decorats amb fruites i una llagosta.

Sobre la porta, i dins una fornícula, hi ha una escultura de J. Cardellà.

Finalment, al damunt d’aquest conjunt s’aixeca una torreta amb finestres obertes a una mena de galeria. La part superior està decorada amb escultures d’aliments.

Per saber mes detalladament la seva historia, podeu consultar a :

https://www.molinsderei.site/mercatmunicipal/historia-del-mercat/

 

Recull de dades, adaptació al Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s