El Mercat Vell de Sant Cugat del Vallès

El Mercat Vell , també conegut com el Mercat de Sant Pere, està situat en la Plaça de Pere San de Sant Cugat del Vallès. On hi havia hagut l’església parroquial de Sant Cugat, enderrocada al final del segle XIX degut al seu mal estat.

Edifici de l’any 1911, Projectat per a Ferran Cels, amb clares influencies de Puig i Cadafalch era no massa gran i d’una sola nau.

Va ser ampliat entre el 1926 i 1927, va anar a càrrec de l’arquitecte Enric Mora i Gosc , va construir un segon sector del mercat respectant totalment l’estructura i els elements característics de la primera nau, quedant un edifici rectangular i allargat.

És un edifici de maó vist amb detalls ceràmics. Consta d’una àmplia nau amb encavallada de ferro i una marquesina a la façana que dóna a la plaça,  damunt la porta hi ha un rellotge i un penell de ferro forjat amb una campaneta.

Va ser rehabilitat en el any 2009

El mercat va tindre una nova remodelació i va obrir el 2016, per poder passar a un espai de compra i degustació de productes propis d’un mercat i d’alta qualitat, amb una bon restaurant.

No deixeu d’anar a visitar El Mercat Vell, si esteu per Sant Cugat del Vallès.

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s