La masia de Junyent de Palou a Granollers

Des del Blog ens hem referit últimament a Palou, la zona agrícola i ramadera que es troba dins del municipi de Granollers.

També,  us vaig comentar que Palou esta subdividit amb Barris que estan formats per petits nuclis o masies on viuen una o mes famílies en cada una d’elles.

Trobem la masia del Junyent , en un nucli de cases disseminades anomenat Barri “ el Junyent”, podria ser el nucli mes important rodejat del camps de conreus, amb recs i aigua que donen en aquest lloc molta fertilitat als camps .

La masia del Junyent, consta de planta baixa, pis i golfes amb coberta de teula àrab a dos vessants. Destaca la portalada de pedra dovellada amb arc de mig punt i escut a la clau, i a la part superior una arqueria de tres arcs de mig punt.

Davant  de l’antiga masia, es troba un rec descobert, el repartidor, les basses i el safareig, que ha sigut un punt important de vida a les famílies d’aquest barri de Palou, i que vaig dedicar no fa molt un article, en el Blog de Fonts Naturals, Aigua, Muntanya i Mes…

Llegim en una Web de Palou :

“…Aquest itinerari està pensat perquè els alumnes d’ESO dels instituts de Granollers facin un recorregut de la ruta de l’aigua (Palou) i relacionin la importància de l’aigua i el cicle de l’aigua, l’urbanisme sostenible i l’estalvi d’aigua a les llars, patrimoni hídric local, l’agricultura amb menys necessitats hídriques, la millora en el sanejament de l’aigua, la reducció de residus que contaminen l’aigua i la restauració d’ecosistemes degradats…”

Crec que es important, tant els joves com els adults, poder conèixer aquest barri i la Masia El Junyent de Palou.

 

Text i Fotografies ; Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s