Les Cases velles del Barri de Vallcarca de Barcelona

L’especulació o dit d’un altra manera el negoci, estan de munt sobre tota resposta,  per derruir les cases antigues del petit Barri de Vallcarca.

Cases, pot ser no massa antigues, fetes durant la post- guerra, on molta gent de Catalunya i d’altres llocs vinguts de reu d’Espanya, es van instal·lar en aquest barri.

Ara son molestes, unes cases petites baixes, no pas de mes d’un o dos pisos, amb poca gent viuen amb ells, de lloguer humils, edificis que, en alguns casos, no comportant una seguretat, i de manca en algun d’ells dels serveis bàsics llum i/o aigua…

Por ho diferents col·lectius del barri integrats a ell o no, com okupes, estan defenent, que no s’enderroquin… tot el contrari,  que és mantinguin tal com estant, per un interès únic, la conservació dels vells edificis existents.

Axó si, poder tenir un ajut Municipal per ser ajudats en aquest projecta, la defensa de no mes enderrocaments i la restauració i conservació d’aquestes cases, sobre tot les mes malmeses.

I  també, mantenir els lloguer baixos per poder habitar en aquestes cases…

Podem dir, des del Blog, que en cada barri de Barcelona, disposen de cases antigues (velles) i que formen la pròpia identitat  del Barri, com és el cas de Vallcarca.

Ens preguntem, perquè, Vallcarca te de ser diferent a un altra barri…, que si s’ha considerat que hi ha que protegir unes cases antigues ?

Us passo un article de TV 3, sobre els projectes de futur de les cases d’un barri molt castigat, realitzat en l’any 2016 :

http://www.ccma.cat/324/vallcarca-projectes-de-futur-per-refer-un-barri-molt-castigat/noticia/2728877/

Us passo també,  un article fet per l’Anna Celma, el 21/12/2016, on podem llegir l’acció directa per salvar les cases antigues del Barri de Vallcarca :

https://directa.cat/actualitat/barri-de-vallcarca-sorganitza-salvar-cases-antigues

A vegades, cal fer-ça sentir i escoltar, per les autoritats Municipals, perquè aquestes es moguin per el be de la societat del barri !

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s