La Masia de Can Planas, la Masia del “Barça”

Can Planes, també denominada a llarg dels segles com a Can Planes de Dalt i com a Can Freixes.

L’edifici de la Masia, construït l’any 1702 La Masia, situada al districte de les Corts, formava part dels terrenys adquirits pel FC Barcelona destinats a la construcció del Camp Nou amb l’acord favorable d’una Assemblea de compromissaris convocada pel president Agustí Montal i Galobart el 14 de novembre de 1950.

La compra oficial s’ajornà tres anys, i encara en passaria mig més fins que el 28 de març de 1954 es procedís a iniciar les obres.

“…Una comitiva de 60.000 persones, presidides per Francesc Miró-Sans, van fer el recorregut des del Camp de Les Corts fins a La Masia de Can Planas, a l’ombra de la qual, va celebrar-se la cerimònia de la col·locació de la primera pedra, revestida de solemnitat. Tres anys després, el 24 de setembre de 1957, festa de La Mercè, la junta d’en Miró-Sans inaugurava el Camp Nou amb el precepte de conservar-hi per sempre la Masia.

En el curs de les obres del Camp Nou, la Masia va servir com a taller de confecció de les maquetes i lloc de reunions i treball d’arquitectes i constructors, i també com a local de recepció d’autoritats. Després d’uns anys de romandre tancada, en el període presidit per Enric Llaudet es procedí a fer-hi unes obres de restauració i el 26 de setembre de 1966 passà a albergar la seu social i oficines del Club, que deixaren la Via Laietana per a traslladar-se al costat al Camp Nou…”

La Masia, està catalogat per l’Ajuntament de Barcelona com a bé cultural d’interès local.

 

Recull de dades : Ajuntament de Barcelona

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s