Can Rossell, dins del creixement urbà de Llinars del Vallès

Can Rossell és una masia de Llinars del Vallès, situada en el carrer de Bonavista està inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

És molt difícil precisar la data de construcció d’aquesta masia, però tot indica, que podria ser dels segles XVII-XVIII.

En el fogatge de 1553 apareix documentat : ” lo teixidor Rossell” , que indica l’ofici del propietari de la casa en aquella època.

La masia és de planta basilical, coberta a dues vessants. Consta de planta baixa, pis i golfes a la part central. A la façana hi ha afegit un cos lateral que trenca la composició simètrica, construït de maó i amb dues finestres d’arc rebaixat.

Les obertures i els angles de les parets estan emmarcats per carreus rectangulars. Les finestres tenen ampit de poc voladís i en una paret lateral hi ha una finestra tapiada amb rosetes en els muntants.

En la part de darrera, podem veure del que queda de les aspes i torre d’un pou.

Al creixa la població de Llinars del Vallés, aquesta masia que estava aïllada en els camps, actualment esta rodejada de grans xalets que encara la fan mes notòria i destacable. Ja no disposa de camps per el conreu en les rodalies.

 

Dades : Ajuntament de Llinars del Vallès

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s