La masia de Can Safont d’Horta-Guinardó a Barcelona

Can Safont, és una masia del districte d’Horta-Guinardó, està situada al carrer Natzaret, 107, darrera seu hi ha  l’església de Sant Genís dels Agudells.

Al llarg dels segles ha sofert profundes transformacions, tal com podem veure avui en dia, que no te aspecte de masia. La restauració que es veu actualment ha desfet finestrals gòtics i ha tapiat portals; ja no queda res de la bella arquitectura que tenia.

La primitiva casa data del segle XIII,  tenia bones extensions de conreu gracies al disposar de molta aigua , és diu que va provocar tensions amb Can Brasó i els frares de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, els quals volien disposar-ne.

Aquesta casa va tenir molta importància els segles XVIII, XIX, i a principis del XX, perquè era lloc  de caça, gent important de Barcelona hi anava a caçar i a la vegada passavant  a menjar per Can Safont.

L’any 1979 va morir la darrera propietària i, des d’aleshores, la propietat va passar al Bisbat de Barcelona, actualment hi resideixen les religioses Missioneres Auxiliars de l’església.

 

 

Recull de dades : Ajuntament de Barcelona, districte d’Horta-Guinardó

Text i Fotografies : Ramon Solé

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s