Can Boet de Mataró, mes que una Masia…

La Masia de can Boet esta situada en el Pla de Can Boet, en un turonet front la rotonda de la Plaça Laietana i el carrer de Pablo Iglesies, 80 de Mataró.

Can Boet és una masia neoclàssica de Mataró.

Masia situada a l’extrem sud del barri que duu el mateix nom, molt a prop de l’autopista del Maresme i del clos arqueològic on fins no fa gaire temps hi havia la torre i la masia de Can Llauder.

Can Boet pertany al primer grup de masies, segons la classificació de Bonet i Garí, amb teulada a dues aigües perpendiculars a la façana.

La masia és del segle XVIII, amb elements neoclàssics afegits a la façana, i  és de les poques masies que resten en la fèrtil plana baixa de la riera d’Argentona, actualment en fase d’expansió industrial.

Llegim en un blog de la Diputació de Barcelona :

“Des del mes de novembre de 2013, Can Boet esdevé un equipament municipal per a la gestió del patrimoni cultural de la ciutat de Mataró, en els àmbits de l’arqueologia de les ciències naturals. Incorpora el centre d’interpretació del jaciment arqueològic de la vil·la romana de Torre Llauder i el Centre de Documentació (CD) del Parc del Montnegre i el Corredor.

Bassa

Es tracta d’un centre de documentació i de recerca, que té com a objectiu primordial la difusió, el foment i la promoció del patrimoni arqueològic i natural.

El centre integra els col·lectius d’investigadors voluntaris que col·laboren en aquests àmbits: el Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central.

Activitats familiars cada quart diumenge de mes a les 12 h”

Can Boet havia sigut una casa de camp de les afores de Mataró, fins que fa uns anys es va anar edificant i industrialitzant la zona, podeu veure com s’ha mantingut, ara com ara,

en la part de sota de la masia hi ha una extensió de terreny que està molt ben conreada amb diversitat de verdures tot l’any.

Es curiós, donat que en tota aquesta zona sols imperen, edificis, industries i vehicles circulant… !

Us passo un interessant article sobre can Boet :

http://sostenible.cat/article/can-boet-patrimoni-natural-i-arqueologic-de-mataro

Can Boet es una edificació protegida com a bé cultural d’interès local.

 

 

Text, recull de informació i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s