Com era… i com és la Font de Can Torrents de Gelida


La Font de can Torrents i la seva àrea forestal d’estada amb barbacoes, està a peu de la carretera C-243b, de Martorell a Sant Sadurní, a prop del quilòmetre 9,300.

La masia de Can Torrents de les Oliveres, dona nom tant al paratge com a la Font, antigament se la coneixia com, mas Pere Llobet ses Oliveres, podria ser que tingues una important extensió d’oliveres, ara poques en queden.

A principis del segle passat, La Font de can Torrents, era una de les mes destacades de Gelida, no tan sols s’anava per recollir i / o beure la seva apreciada aigua, sino també, per fer fontades amb tota la família, passar el matí o fins i tot el dia dinant allí mateix.

L’aigua abundant d’aquesta Font, per medi d’un canaló, donava a una bassa de rec, també antigament, era on els masovers de la finca anaven a rentar-hi la roba.

Les feixes del costat de la font, eren una zona dedicada al conreu, tomaqueres, patates i altres verdures de temporada, on avui esta l´àrea forestal d’estada.

A mitjans del segle passat es va decidir tapar la bassa, formant així una explanada, on es posaven taules i cadires del Bar- Berenador.

Anys mes tard, es van instal·lar un petit berenador on havien sigut els conreus i la construcció de varies barbacoes fitxes.

Concretament, aquesta zona de lleure va ser construïda l’any 1987 i inaugurada el dia 10 de gener del 1988, disposa en l’actualitat d’11 barbacoes, 15 taules amb seients de fusta, distribuïdes en l’espai a diferent nivell, disposa també de lavabos i d’un petit bar.

Actualment, La Font de can Torrents, queda com si fora una terrassa enlairada a un nivell respecte la carretera, protegida per una barana de ferro, i unes escales per accedir-hi.

En cada costat de la font te adossats uns seients de pedra molt antics.

De fet la font disposa de dos sortides d’aigua, una de ferro i l’altre de plàstic, mala oradament, donat la sequera que patim, molta part de l’any no hi surt aigua en cap dels tubs, l’aigua sobrant aniria a parar a una pica quadrada.

Continua sent on lloc d’estada i poder fer pin nic; en èpoques d’alt rics d’Incendi forestal, no funcionen.

 

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s