La masia de Can Planes de Sant Martí dels Provençals a Barcelona

De les masies que estan per les rodalies de l’Església de Sant Martí de Provençals, hem comentat en les setmanes passades les de Ca l’Arnó i Can Cadena, avui serà la masia de Can Planes, la mes gran i mes restaurada i canviada d’imatge de les tres.

Datada entre els segles XVI-XVII, està situada a l’interior del parc de Sant Martí, és dedicava bàsicament a l’agricultura.

Es va restaurar i transformar en equipament social a la dècada dels noranta, pel mètode d’instal·lar-hi una escola taller de formació ocupacional, avui en dia acull el “Centre Residencial o d’acollida Can Planas”.

Llegim en una Web de l’Ajuntament :

“Es un Centre d’acolliment per a persones sense sostre majors de 18 anys de la ciutat de Barcelona. Té com a missió garantir la cobertura de les necessitats bàsiques i la d’oferir ajut, adaptat i personalitzat, perquè les persones acollides puguin consolidar i continuar el seu procés d’inserció social. Té com a funcions bàsiques: el desenvolupament de les capacitats, potencialitats i voluntats d’aquelles persones que es preveu que un cop finalitzada la seva estada al centre podran iniciar una vida el més autònoma possible i la recerca d’un recurs de caràcter no temporal per aquelles persones que per les seves capacitats i potencialitats necessitaran sempre d’un recurs tutelat o en un centre més adequat a les seves necessitats.

 

Podem apreciar en tot edifici nombroses finestres, unes mes gran i altres mes petites, no son originals totes les que podem veure, algunes en la part superior es van fer per correspondre a dormitoris.

També, disposa d’espais o pavellons annexos que no corresponen a la masia original, que s’ha construït per disposar de mes capacitat tècnica per atendre el Centre d’Acolliment.

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s