El Castell de Plegamans, es un bé cultural d’interès nacional

El Castell de Plegamans és troba dins del Municipi de Palau-solità i Plegamans en el camí de la Serra i al costat del carrer del Castell. Es declarat, bé cultural d’interès nacional.

Aquest Castell és d’estil gòtic construït entre els segles XIV i XV, ha sofert moltes modificacions fins arribar als nostres dies. Al 1995 va ser restaurat i avui dia serveix de seu de l’arxiu de la fundació Folch i Torres de Palau de Plegamans.

Als  jardins del Castell es desenvolupant programacions musicals i així com, es porta a terme una vegada a l’any el Mercat Medieval.

Informació del Mercat medieval :

http://www.palauplegamans.net/pl17/actualitat/id2367/el-mercat-medieval-es-consolida-com-a-referent-al-valles-en-atreure-de-nou-uns-30-mil-visitants.htm

kkkk

Llegim en una Web del Municipi :

“… A la planta baixa s’hi troba un pati interior, vestíbul i auditori. Tant al pati interior com al vestíbul s’hi organitzen activitats i a l’auditori s’hi programen concerts de l’Escola de Música o relatius a la programació cultural municipal.

 A la planta noble, primera planta, hi ha cinc sales cedides a la Fundació Folch i Torres on hi ha instal•lat el Museu-Arxiu de la Fundació.

 Entre la planta baixa i la 2a planta hi ha ubicada l’Escola Municipal de Música…”

El castell de Plegamans és a llevant de la població de Palau de Plegamans, al cim del turó més alt de l’entorn, anomenat la Serra. La torre original, de finals del segle X o principis del XI, de planta rectangular, va ser reformada en el seu alçat entre els segles XIV i XV, agafant la fesomia de gran casal gòtic.

Un exemple d’això són les finestres coronelles lobulades de la façana de migdia; algunes d’aquestes finestres tenen la línia d’imposta decorada amb rosetes. Si ens fitxem, hi ha unes finestres a nivell mes baix, molt estretes, de guaita i defensa.

Per a mes amplia informació, podeu consultar a :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Plegamans

Si no el coneixeu, us invito a anar-hi, podeu fer-ho amb el vostre vehicle o amb autobús de línia de la Sagales.

 

Text, Recull de dades i Fotografies : Ramon Solé

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s