Vaig fer la visita a l’Hort de l’Espai Gardenyes de Sarrià a Barcelona

Ara a la tardor no es la millor època d’anar a conèixer un hort urbà, i concretament el de L’Espai Gardenyes, situat al carrer del Cardenal Sentmenat, front el número, 41 de Sarrià de Barcelona. Cal dir que l’Espai Gardenyes es un projecte de l’Associació Cultural Casa Orlandai, que gestiona aquest hort urbà.

Em va motivar llegir el Blog de “ l’Espai Gardenyes”, on en un article expliquen sobre aquest Hort, i us voldria reproduir pel interès que comporta :

“… L’hort de l’Espai Gardenyes és un espai de foment i promoció de l’agricultura urbana en ple cor de Sarrià. Més enllà de la “collita”, l’hort busca donar a conèixer l’agricultura ecològica en un context d’hiper-urbanització com és la ciutat de Barcelona. No és, per tant, només un espai de producció sinó també una iniciativa de formació, experimentació i convivència.

L’hort de l’Espai Gardenyes es defineix pel seu caràcter participatiu, en el qual tots els veïns i veïnes i tenen cabuda tant en la seva explotació com en la organització. Es tracta d’una nova iniciativa de gestió ciutadana i d’empoderament de la ciutadania en la gestió i responsabilització dels assumptes públics. Des del veïnat i per al veïnat.

El projecte pretén crear un espai enjardinat (plantes aromàtiques, medicinals i comestibles) concebut per ser viscut, compartit i descobert a través de gairebé tots els sentits. L’objectiu primordial és recuperar la cultura de les herbes, l’agroecologia i l’horticultura en un entorn pràctic, senzill, amable i ple de significats.

Els objectius són la presa de consciència sobre el medi que ens envolta, la re-descoberta de la natura com a model d’aprenentatge apassionant, i l’aplicació d’aquest a la nostra vida per fer-la més sostenible (física i emocionalment) en totes les àrees: personal, familiar i social.

El valor afegit és el treball fet amb passió i estima cap a tots els éssers vius, cap al medi on vivim i, en particular, la natura. I la voluntat és construir un món millor fomentant uns valors de respecte i sostenibilitat amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos…”

Cap allí em vaig anar, estava solitari no vaig veure cap tipus de moviment, el lloc es un espai no massa gran, és allargat al costat del mateix carrer del Cardenal Sentmenat, 41.

Veig veure uns arbres molt joves, com una olivera, un nesprer, una figuera…i no gaire mes…estava tot molt sec.

Axó si cartells animant a la participació de la gent, sobre tot gran.

Aquí teniu les activitats primàries de l’hort de l’Espai Gardenyes, dels tres darrers anys :

http://www.espaigardenyes.cat/

Aquest nou Hort urbà, creuat fa pocs anys, s’uneix als altres existents a Barcelona des de fa anys, esperem que sigui tot un èxit.

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s