La masia de cal l’Arnó, de Sant Martí de Provençals a Barcelona

La masia de cal l’Arnó esta situada a prop de la parròquia de Sant Martí de Provençals, de fet dins del conjunt del Parc de Sant Martí.

És una masia del segle XVII, de planta baixa i un pis amb coberta a doble vessant,  és de senzilla construcció, amb les façanes arrebossades i emblanquinades.

Un dels portals és quadrat i l’altre és d’arc de mig punt dovellat. Cal destacar el finestral gòtic, es creu que no es propi de la masia, segurament tret d’una església o masia molt més antiga. Les façanes laterals són llises, en la part baixa hi ha algunes finestres molt petites.

El nom d’Arnó correspon el que  fora l’últim propietari que hi visqué. No obstant l’últim masover, va treballar les terres fins a l’any 1982, les verdures i fruites les portava a vendre al mercat del Clot. Durant molts anys aquestes terres les regava l’aigua del Rec Comtal.

A prop, tenim l’Església de Sant Martí i la Rectoria i les dues masies  can Cadena i can Planas.

Fotografia de Ramon Solà

L’any 1982 l’Ajuntament de Barcelona va comprar la masia i els terrenys, va estar fins el 2005 en un estat de total abandó, tal com podem veure en una fotografia realitzada el Gener/2005 per el Sr. Ramon Solà,  fins que es va refer la masia i actualment cal l’Arnó és la seu d’una ludoteca municipal pel Barri.

 

Recull de dades, Text i Fotografies : Ramon Solé

Fotografia del 2005 : Ramon Solà

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s