La masia de can Fontaner d’Horta a Barcelona

Aquesta masia de can Fontaner  data del segle XVII, era com a finca d’esbarjo, com ara diríem segon residencia. Segons està documentat tenia un magnífic jardí amb jocs d’aigua, un estany… donat que disposava de molta aigua.

Ara tant sols està en peu una petita part d’aquest l’edifici, que el trobem en les confluències dels carrers de Coïmbra, Fàtima i Fontanet (deformació de Fontaner) i a prop de la plaça de la Ciutadella.

Per la gent d’horta d’aquella època, se la coneixia com la Torre del Moro, perquè en una de les dues finestres gòtiques hi ha el cap d’un home amb un turbant, qual cosa podem veure actualment.

A final segle XVIII la finca va passar a ser una adoberia de pells, una de les més importants del sector,  no patia d’aigua en disposava molta, donat que es troba a prop de la riera d’Horta i podria ser que tingues, també aigua de pous i/o mines dins de la seva propietat , fins i tot,  tenia terres de conreu, arbres fruiters i segons és diu, vinya.

En l’any 1912,  la finca entra en un total abandonament, i anat perdent els seus terrenys per les noves cases i obertura dels carrers de principis del segle passat, fins arribar als nostres dies.

Mes informació de la barriada de la Ciutadella d’Horta , mireu aquest  blog :

https://pladebarcelona.wordpress.com/2015/03/05/ciutadella/

 

Recull de dades : l’Ajuntament de Barcelona

Text i Fotografies : Ramon Solé

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s