La Font de la Plaça de Catalunya, una Font que va durar pocs anys… !

El 28 de desembre de 1917 es va inaugurar oficialment, a la banda de mar del centre de la Plaça Catalunya, una font pública de la que brollava aigua que provenia de la mina de Montcada.

La font tenia tota la seva base de maó i la resta era d’aquest mateix material i amb blocs de pedra. L’aigua sortia contínuament per quatre brolladors o tubs, situats un per cada cara del pilar de base quadrada que formava el cos central de la font.

Un petit rètol situat sobre un dels brolladors informava de la procedència de l’aigua, que era de Montcada.

La font estigué activa fins el 1925 quan va quedar inutilitzada i finalment desapareguda a causa de nova urbanització de la plaça de Catalunya.

Com veiem, menys de deu anys va estar La Font en aquest lloc. Havia sigut un punt important  de recollida d’aigua de Barcelona, realment hi faltava aigua “ corrent” en aquest barri.

La gent anava simplement tant  per beure i apagar la set, o  és trobaven noies de servei de la burgesia amb gent amb galledes o càntirs necessaris per les necessitats del dia, era un bon de reunió on és podia xerrar de moltes coses de forma tranquil·la .

A poca poc l’Ajuntament de Barcelona, va anar canviant les Fonts existents per unes Fonts de aigua clorada de xarxa fins el nostres dies.

 

Text i recull de fotos antigues : Ramon Solé

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s