La tempesta seca i les conseqüències !

La tempesta seca :

Tendeixen a estar present a l’estiu, quant l’ambient te unes condicions d’aire sec i càlid i a les capes baixes i mitjanes de l’atmosfera hi ha poca o molt poca humitat.

De sobte el cel es tapa amb una nuvolositat molt negre produïda en general per cumulonimbes, amb moltes descàrregues elèctriques amb poc espai de temps i amb poca pluja o nul·la.

Molt sovint la pluja s’evapora abans d’arribar a tocar el terra, per tant no s’aprecia que plogui.

Les conseqüències :

Quan impacten els llamps, sobre tot a l’estiu, tot el terreny està molt sec,  terres de conreu i/o en els boscos que pateixen una gran sequera de setmanes o inclòs mesos sense rebre aigua, la baixa vegetació i els mateixos arbres o camps secs, son un verdader polvorí.

En el cas de ploure tot seguit amb consideració, l’incendi si sagues produït, es pot apagar fàcilment; però amb les tempestes seques quan no hi ha ni humitat ni aigua… l’incendi es pot propagar ràpidament, augmentat per el vent existent en la zona, que és, sec i fort.

Per tant, a l’estiu, les tempestes seques són una verdadera amenaça per als boscos,

que estan molt secs i podent devanir amb un desastre natural si no es para a temps…

És preveu que les temperatures màximes a reu de Catalunya tornaran a ser molt elevades, amb humitats molt baixes i abans de finals de mes podria haver una altra onada de calor…

Podeu veure la descripció detallada de Tempesta Elèctrica, a :

https://ca.wikipedia.org/wiki/Tempesta_el%C3%A8ctrica

Penseu que la tempesta seca, sols és dona aproximadament en un 5% dels casos… La resta es per causes humanes directament i de forma provocada criminalment o per accident o incident involuntari.

 

Recull de dades, Text i Fotografies : Ramon Solé

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s