El Mercat de la Llibertat, un dels mes notables de Barcelona

El mercat de la Llibertat de Barcelona, es va posar en funcionament l’any 1888, en l’antiga plaça de la Constitució a Gràcia, avui plaça de la Llibertat.

L’arquitecte municipal Pasqual Tintorer va dissenyar aquest mercat amb una gran estructura de ferro i obra vista, que ens fa obrir els ulls al visitar i mirar a aquest mercat que és diferent a altres.

A la llarg de les dècades, ha sofert diverses reformes, per ho avui en dia, conserva tant per dins com per fora totalment l’aire modern i que l’autor va voler donar-hi.

En l’any 2009, es l’ultima reforma  va doblar la superfície fins a 4.400 metres quadrats, disposa de 40 establiments i un supermercat.

No és massa gran, per ho acollidor, el venedors /res, son molt amables i la clientela en general esta molt satisfeta des de sempre d’aquest mercat a la antiga vila de Gràcia.

Es troba de tot, alimentació en general, peixateries, fruiteries- verduleries, carnisseries, cansaladeries, un supermercat…

A l’exterior i com en altres mercats, situats en dues cares estan les petites tendes no alimentaries, amb roba, plantes, estris per la llar, entre altres.

Cal destacar que en les dues cares principals de l’edifici del mercat, hi ha una pica corresponent a un Font,

es pot veure el punt on havia agut una aixeta, cosa que creiem que es per evitar que la gent renti objectes i productes, si no fora així, valdria la pena recuperar-ho !

Si sou de fora d’aquest barri, aquí teniu l’horari de venda i transports públics que us aproximaran al Mercat de la Llibertat :

  • Horari : Dilluns a divendres 8:00 – 20:30h – Dissabtes de 8h-15h
  • Transports : Ferrocarrils (FGC), Gràcia | Metro L3 Fontana (Varis busos)
  • Aparcament exterior per Motos

Compreu o no, us recomano si feu un passeig per Gràcia anar a veure aquest mercat.

 

Text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s