L’Illa dels 3 Horts en el barri de La Font de la Guatlla del Districte de Sants a Barcelona

És un Hort Urbà Comunitari conegut com a L’Illa dels 3 Horts,  la seva ubicació és al Barri de la Font de la Guatlla, C/ Chopin 18, Montjuic de Barcelona.

L’Illa dels 3 horts fa referència a l’existència d’un “tresor” amagat en un racó del barri de La Font de la Guatlla

Les entitats col·laboradores en portar el projectem son el propi Ajuntament de Barcelona i entitats i col•lectius del barri. La gestió és per part de Tarpuna.

Amb una superfície de 1000 m2, i una capacitat  per a 9 parcel•les per a entitats + espais de tallers i altres. És va inaugurar l’any  2012.

Els “Tres horts” on es concreten tres tipologies de beneficis socials diferents:

El projecte preveu crear un espai urbà innovador i sostenible.

La “PLAÇA”: un espai dinàmic i polivalent on s’hi puguin desenvolupar activitats multidisciplinàries d’oci i lleure, tant per a les entitats que ho sol·licitin com per a veïns del barri que vulguin desenvolupar-hi qualsevol activitat, sempre que aquesta estigui contemplada dins del marc objectiu de la proposta.

L’HORT URBÀ: a través de l’activitat agrícola i amb caire social i comunitari, es pretén sigui un espai de participació d’entitats i persones, on es treballi amb col·lectius de persones amb risc d’exclusió social, de persones amb problemes de salut mental, de gent gran i escoles; i sempre obert a la possibilitat de poder aglutinar altres entitats i persones que vulguin contribuir-hi a difondre els valors del cultiu ecològic de proximitat i la sostenibilitat econòmica, ecològica i social.

Al seu voltant hi haurà altres àrees que faran de nexe d’unió teixint xarxes de relacions entre persones i naturalesa: bioconstrucció, àrea de compostatge, jardí aromàtic-botànic didàctic-lúdic-recreatiu, zona de recollida d’aigües…

Informació després d’un any en funcionament del hort urbà de la Font de la Guatlla, informació apareguda a  el3.cat :

http://el3.cat/lhort-urba-de-font-de-la-guatlla-celebra-el-seu-primer-any-amb-una-festa-solidaria/

L’historia dels Horts, informació apareguda a naciodigital :

http://www.naciodigital.cat/noticia/100148/horts/socials/connecten/persones

Actualment esta tancat, a l’espera que l’ajuntament i el Barri és posin de nou d’acord en seguir el Projecte o enderrocar la zona .

 

Recull de dades, text i Fotografies : Ramon Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s